Jednoduchý recept

Salát kadeřavý s gorgonzolou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 51657
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 ks Fenykl sladký - hlíza
1 ks Hrušky
30 g Oříšky piniové
150 g Salát kadeřavý
100 g Sýr Gorgonzola
Na zálivku
2 polévková lžíce Ocet bílý vinný
2 polévková lžíce Olej z pšeničných klíčků
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 ks Pomeranče
1 špetka Sůl
30 g Sýr Gorgonzola
1 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 543 kcal
Kilojoule 2 274kJ
6% Sacharidy 22 g
33% Tuky 25 g
57% Sodík 1 g
36% Bílkoviny 20 g

Salát kadeřavý s gorgonzolou postup přípravy receptu:

1

Salát omyjeme, rozebereme na listy a necháme okapat.

2

Z fenyklu oddělíme výhonky ze střední části a nasekáme je nadrobno. Pak je odložíme stranou pryč. Celou fenyklovou hlízu potom omyjeme, přepůlíme a nakrájíme na nudličky.

3

Omyjeme a oloupeme hrušku, vyřízneme z ní jádřinec a rozkrájíme ji na měsíčky. Zakapeme citronovou šťávou.

4

Na suché teflonové pánvi si opražíme nasekané piniové oříšky.

5

Nožem namočeným ve studené vodě si na malé kostičky rozkrájíme gorgonzolu.

6

Přichystáme si zálivku. Do misky rozmačkáme 30 g gorgonzoly, přidáme zakysanou smetanu, ocet, šťávu z poloviny pomeranče a olej. Šleháme, dokud nevznikne hustá krémovitá omáčka, kterou pak podle chuti osolíme a opepříme.

7

Zálivkou přelijeme salát, hrušku a fenykl v misce a lehce promícháme. Zasypeme opraženými piniovými oříšky, kostičkami gorgonzoly a najemno posekanými výhonky fenyklu.

Poznámka

Kadeřavý salát můžeme nahradit polníčkem. Použijeme-li jiný plísňový sýr než gorgonzolu, nedáváme ho do zálivky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept