Čalamáda z kedluben - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čalamáda z kedluben
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 5166 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
10 ks | Cibule |
35 g | Cukr krupice |
1 ks | Deko |
3 ks | Kedlubna |
1 kg | Mrkev kořen |
500 ml | Ocet kvasný lihový |
1,5 kg | Paprikové lusky čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 535,0mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 156,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Kedlubna, Paprikové lusky čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Deko nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Čalamáda z kedluben postup přípravy receptu:
1 | Umyjeme, oloupeme a nastrouháme kedlubny a mrkve. Očistíme a na proužky nakrájíme papriky. Cibuli nakrájíme na kolečka. |
2 | Připravíme octový nálev, do 2l vody přidáme ocet, cukr, přípravek Deko a vše svaříme. |
3 | Promícháme zeleninu, natlačíme jí do čistých sklenic a zalijeme vlažným nálevem. Uzavřeme sklenice a při 100 stupních sterilujeme 5 minut. |
4 | Poté čalamádu uložíme na tmavé a suché místo. |