Žebírka s houbovou nádivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žebírka s houbovou nádivkou
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 51663 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
300 ml | Hovězí vývar základní |
0,5 kávová lžička | Kmín mletý |
70 g | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1,5 kávová lžička | Sůl |
800 g | Vepřová žebra |
Na nádivku | |
---|---|
80 g | Cibule |
120 g | Maso mleté - mix |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
2 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 polévková lžíce | Petržel - nať |
100 g | Pórek |
40 g | Slanina vepřová |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
0,3 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
45 g | Žampiony - sterilované |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 230,1mg |
Draslík | 677,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,4mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Hovězí vývar základní, Olej rostlinný, Sůl, Vepřová žebra, Cibule, Paprika mletá sladká, Slanina vepřová, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Žampiony - sterilované mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kmín mletý, Pepř černý mletý, Maso mleté - mix, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Žebírka s houbovou nádivkou postup přípravy receptu:
1 | Žebírka naporcujeme na čtyři části, opláchneme, osušíme a do masa uděláme nožem kapsu na náplň. Česnek prolisujeme, cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno, petrželovou nať nasekáme najemno, žampiony scedíme, necháme okapat a nakrájíme na tenké plátky, pórek nakrájíme na nudličky. |
2 | V míse promícháme mleté maso s cibulí, pórkem, petrželovou natí, žampiony, slaninou, rozšlehaným vejcem, strouhankou, solí, pepřem a mletou paprikou. Vypracujeme kompaktní hmotu, kterou naplníme kapsu v žebírkách. |
3 | Žebírka potřeme česnekem, posypeme solí, pepřem a kmínem. Vložíme je na olej a osmažíme ze všech stran. Osmažená žebírka podlijeme vývarem a pod poklicí dusíme, až je maso měkké. |