Recept

Kaštany zapečené v zelných listech

  • Švýcarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 51664

Ingredience

400 g Brambory
400 g Kaštany jedlé
20 g Máslo čerstvé
300 g Salám Vysočina
400 g Slanina vepřová
20 g Sůl
2 l Voda pitná
3 dl Vývar zeleninový
1 ks Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

58% Kalorie 1,140 kcal
Kilojoule 4 768kJ
13% Sacharidy 46 g
55% Tuky 41 g
81% Sodík 2 g
33% Bílkoviny 19 g

Kaštany zapečené v zelných listech postup přípravy receptu:

1

Kaštany nakrojíme, asi 10 minut povaříme v 1 litru vody a oloupeme. Zelí rozebereme na listy a povaříme 5 minut v osolené zbylé vodě, scedíme a necháme okapat. Oloupané brambory spolu se slaninou a salámem nakrájíme na kostičky a promícháme s kaštany. Pekáč vymažeme máslem, na dno rozložíme polovinu zelných listů, pokryjeme kaštanovou směsí, přelijeme vývarem a zbytkem zelných listů. Zakryjeme alobalem a pečeme hodinu ve středně vyhřáté troubě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept