Avokádový salát s mozzarellou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Avokádový salát s mozzarellou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 51674 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
600 g | Avokádo |
0,3 kávová lžička | Hořčice |
150 g | Krevety tygří - loupané |
1 kávová lžička | Med včelí |
150 g | Mozzarella |
35 ml | Ocet vinný |
45 ml | Olej olivový |
1,5 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 69,0mg |
Draslík | 769,9mg |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,8mg |
Vitamín E | 3,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Avokádo, Med včelí, Mozzarella, Ocet vinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Krevety tygří - loupané, Olej olivový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Avokádový salát s mozzarellou postup přípravy receptu:
1 | Rozpůlená avokáda vypeckujeme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Sýr nakrájíme na plátky, petrželovou nať nasekáme najemno. Na zálivku promícháme med, ocet, olej, sůl a pepř. |
2 | V míse promícháme avokádo se sýrem a krevetami, přelijeme zálivkou a posypeme petrželovou natí. |