Jablka v tvarohovém županu

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
791 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
31 g
Sacharidy
118 g
Vláknina
3 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tvaroh našleháme se změklým máslem, přidáme prosátou moukou a vypracujeme hladké těsto. Mandle nastrouháme. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, zakapeme citronovou šťávou a místo jádřinců vyplníme džemem.
  • 2
    Z těsta vyválíme čtverce, na ně klademe jablka a do těsta je zabalíme. Jablka přeložíme na plech vyložený pečícím papírem, těsto potřeme rozšlehaným vejcem, sypeme mandlemi a v troubě předehřáté na 220°C pečeme, až těsto zrůžoví.
  • 3
    Jablka podáváme sypaná moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.