Recept

Chodský kuba s čerstvými hřiby

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 115 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 51690

Ingredience

250 g Kroupy střední
0,5 polévková lžíce Majoránka
1 kávová lžička Sůl
7,5 dl Voda pitná
Dušené hříbky
2 ks Cibule
300 g Hříbky čerstvé
1 kávová lžička Kmín drcený
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
7 polévková lžíce Sádlo škvařené
0,5 kávová lžička Sůl
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 461 kcal
Kilojoule 1 928kJ
16% Sacharidy 57 g
30% Tuky 23 g
16% Sodík 314 mg
16% Bílkoviny 9 g

Chodský kuba s čerstvými hřiby postup přípravy receptu:

1

Střední kroupy dobře promyjeme, dáme do hrnce a zalijeme vodou. Přidáme sůl a kroupy uvaříme doměkka - vaříme je přibližně 40 minut. Pokud v uvařených kroupách zůstane voda, slijeme ji.

2

Mezitím si očistíme a omyjeme čerstvé hříbky a pokrájíme je na plátky. Oloupané cibule drobně pokrájíme. Česnek posekáme nadrobno. V pánvi si rozpálíme 2 lžíce sádla, na něm usmažíme dozlatova cibuli s česnekem, poté ji i s omastkem vyklopíme do uvařených krup a přidáme majoránku.

3

Do pánve přidáme další 2 lžíce sádla. Na rozpálené sádlo dáme pokrájené hříbky, sůl, kmín a pepř. Vydusíme z vlastní šťávy a krátce orestujeme.

4

Pekáček vytřeme 2 lžícemi sádla. Na dno rozetřeme 1/3 uvařených krup, na ně poklademe 1/2 hříbku, na ně znovu dáme 2/3 krup, 2/2 hříbků a zakryjeme je poslední vrstvou krup, kterou pokapeme rozpuštěným zbylým sádlem.

5

Pekáček s kubou vložíme do předehřáté trouby a pečeme přibližně 60 minut při 200°C. Kubu padáváme hned po upečení.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept