Polévka flamandská (z vepřové hlavy) - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 195 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka flamandská (z vepřové hlavy)
Celkový čas: | 195 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 160 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 51699 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
150 g | Celer bulvový |
2 ks | Cibule |
3 ks | Mrkev kořen |
2 ks | Petržel kořen |
100 g | Petržel - nať |
1 ks | Pórek |
150 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
0,5 ks | Vepřová hlava |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 66,5mg |
Draslík | 704,9mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 107,7mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Petržel kořen, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Petržel - nať, Pórek, Vepřová hlava mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
.jpg?ver=11)
Polévka flamandská (z vepřové hlavy) postup přípravy receptu:
1 | Půlku vepřové hlavy důkladně umyjeme a okrájíme z ní maso. To sekáčkem nasekáme nahrubo a dáme opékat do hrnce na rozpálené sádlo. Jakmile je maso ze všech stran opečené, přilijeme 2 litry studené vody a osolíme. |
2 | Zeleninu očistíme, oloupeme, nakrájíme na středně velké kusy, přidáme do polévky a vše vaříme na mírném ohni 2 a půl hodiny. |
3 | Před podáváním přidáme zelenou petrželku, nasekanou nadrobno. |