Nádivka ze žemlí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nádivka ze žemlí
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 5170 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,3 l | Mléko polotučné |
1 špetka | Muškátový květ |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
4 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 785,0mg |
Draslík | 267,3mg |
Vláknina | 457,2mg |
Vitamín A | 849,8mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,5mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový květ, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Petržel - nať, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Nádivka ze žemlí postup přípravy receptu:
1 | Žloutky rozkvedláme v mléce, osolíme, přidáme špetku muškátového květu, na jemno nakrájenou petrželovou nať a rozehřáté máslo. |
2 | Žemle rozkrájíme na kostičky a polijeme je připravenou směsí. Nemícháme, necháme směs pouze vsáknout. |
3 | Z bílků ušleháme tuhý sních a lehce ho vmícháme do žemlí. |
4 | Nádivkou naplníme masové kapsy. |
5 | Pokud zbyde nádivka po naplnění kapsy, uděláme z ní váleček, zabalíme do alobalu a dáme péct k masu až téměř ke konci pečení. |
Poznámka
Žemle použijeme z předchozího dne.