Jednoduchý recept

Nádivka ze žemlí

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 5170

Ingredience

0,3 l Mléko polotučné
1 špetka Muškátový květ
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí
4 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

57% Kalorie 1,132 kcal
Kilojoule 4 737kJ
37% Sacharidy 134 g
60% Tuky 45 g
51% Sodík 1 g
84% Bílkoviny 47 g

Nádivka ze žemlí postup přípravy receptu:

1

Žloutky rozkvedláme v mléce, osolíme, přidáme špetku muškátového květu, na jemno nakrájenou petrželovou nať a rozehřáté máslo.

2

Žemle rozkrájíme na kostičky a polijeme je připravenou směsí. Nemícháme, necháme směs pouze vsáknout.

3

Z bílků ušleháme tuhý sních a lehce ho vmícháme do žemlí.

4

Nádivkou naplníme masové kapsy.

5

Pokud zbyde nádivka po naplnění kapsy, uděláme z ní váleček, zabalíme do alobalu a dáme péct k masu až téměř ke konci pečení.

Poznámka

Žemle použijeme z předchozího dne.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept