Zdravý recept

Paprika sterilovaná s rajčatovým protlakem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 51734

Ingredience

500 g Paprika zelená
500 g Rajčata
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

1% Kalorie 19 kcal
Kilojoule 79kJ
1% Sacharidy 4 g
0% Tuky 0 g
1% Sodík 27 mg
2% Bílkoviny 1 g

Paprika sterilovaná s rajčatovým protlakem postup přípravy receptu:

1

Zralá rajčata očistíme, důkladně omyjeme, rozkrojíme a na masovém mlýnku rozemeleme. Poté prolisujeme, protlak přemístíme do kastrolu a povaříme.

2

Mezitím opláchneme papriky, odstraníme z nich semínka a papriky rozdělíme do sklenic tak, že vkládáme jednu do druhé. Protlak zlehka osolíme, vychladlým zalijeme papriky a sklenice zavíčkujeme.

3

Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 30 minut od bodu varu. Následující den zopakujeme sterilizaci a to 20 minut při teplotě 80 °C. Po vychladnutí vyjmeme a uchováme v temné a studené místnosti.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept