Jednoduchý recept

Sterilovaný salát z čerstvých paprik

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 51738

Ingredience

20 g Cukr krystal
1 l Ocet kvasný lihový
400 g Paprika zelená
400 g Paprika červená
20 g Sůl
5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

3% Kalorie 67 kcal
Kilojoule 280kJ
2% Sacharidy 8 g
0% Tuky 0 g
49% Sodík 975 mg
2% Bílkoviny 1 g

Sterilovaný salát z čerstvých paprik postup přípravy receptu:

1

Papriky očistíme, důkladně omyjeme, odstraníme semínka a pokrájíme na tenké nudličky. Promícháme se lžící soli a necháme několik hodin odležet. Poté papriky vyjmeme ze šťávy, kterou pustily, a rozdělíme je do sklenic.

2

Mezitím ocet, sůl a cukr rozmícháme ve vodě, povaříme a necháme vychladnout. Roztokem zalijeme papriky, sklenice zavíčkujeme a urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce. Sterilujeme po dobu 5 minut od bodu varu. Po vychladnutí uložíme na temném a studeném místě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept