Jednoduchý recept

Nádivka z rýže a masa

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 5175

Ingredience

1 špetka Muškátový květ
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Petržel - nať
3 polévková lžíce Rýže loupaná
1 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí
100 g Vepřová uzená plec
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 198 kcal
Kilojoule 830kJ
3% Sacharidy 12 g
16% Tuky 12 g
24% Sodík 481 mg
19% Bílkoviny 10 g

Nádivka z rýže a masa postup přípravy receptu:

1

Rýži opereme, přebereme, spaříme.

2

V kastrolu rozehřejeme máslo a okapanou rýži do něj vložíme. Zalijeme ji osolenou vodou (na 1 díl rýže dva díly vody), přikryjeme a dusíme do měkka. Hotovou rýži necháme vychladnout na polo, poté přidáme jedno syrové vejce, muškátový květ, petrželovu nať nakrájenou na jemno a dvě vejce umíchaná na másle s drobně pokrájeným uzeným masem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept