Diplomatické kuře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Diplomatické kuře
Diplomatické kuře
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 65 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 51751 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
0,5 kávová lžička | Kari koření |
1 kg | Kuře |
100 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 dl | Víno bílé |
3 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 217,5mg |
Draslík | 503,2mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kari koření, Kuře, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Diplomatické kuře postup přípravy receptu:
1 | Očištěné kuře rozporcujeme a důkladně omyjeme pod studenou tekoucí vodou. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme na tenké kolečka nakrájený česnek. Na česnek ihned poklademe porce kuřete a zprudka po obou stranách opečeme. Musíme dávat pozor, aby se nám česnek nepřipálil. Do pánve přidáme ještě na silnější kolečka nakrájenou mrkev. Vše zamícháme, zalijeme 2 dl vody a pod poklici dusíme doměkka. |
2 | Měkké maso vybereme, šťávu vysmahneme na tuk, který zahustíme moukou, spolu zapražíme. Zalijeme 1 dl teplé vody a přivedeme k varu. Nakonec do šťávy přilijeme bílé víno, dochutíme solí, pepřem a kari kořením. Šťávu ještě povaříme asi 2 minuty a stáhneme z ohně. |
3 | Porce masa rozložíme na jednotlivé talíře, přelijeme připravenou šťávou a jídlo s vhodnou přílohou servírujeme. |
Poznámka
Toto jídlo podáváme jako hlavní teplé jídlo. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory, ale také smažené hranolky.