Jednoduchý recept

Cibule dušená na smetaně

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 51755

Ingredience

50 g Brambory
500 g Cibule
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
80 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
100 g Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
2 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 234 kcal
Kilojoule 979kJ
7% Sacharidy 26 g
17% Tuky 13 g
5% Sodík 102 mg
7% Bílkoviny 4 g

Cibule dušená na smetaně postup přípravy receptu:

1

Oloupanou cibuli nakrájíme na malé kousky a ve velké pánvi ji na másle dozlatova osmahneme. Přisypeme mouku, za stálého míchání zapražíme na jíšku, kterou zalijeme horkou vodou a krátce povaříme.

2

Následovně přidáme oloupané a jemně nastrouhané brambory a opět povaříme asi 5 minut.

3

Ještě horkou cibulovou směs rozmixujeme na hladkou kaši. Zalijeme smetanou, podle vlastní chutě dochutíme solí, pepřem. Nakonec vložíme nadrobno nasekanou petrželovou nať. Vše dobře prohřejeme a poté můžeme podávat.

Poznámka

Takto připravenou cibuli podáváme jako teplou, ale také studenou přílohu. Nejvíce se hodí k vařenému hovězímu masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept