Jednoduchý recept

Fazolky smažené na víně

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 51758

Ingredience

600 g Fazolky ve slaném nálevu - sterilované
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 dl Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí
2 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 314 kcal
Kilojoule 1 314kJ
12% Sacharidy 43 g
8% Tuky 6 g
27% Sodík 549 mg
22% Bílkoviny 12 g

Fazolky smažené na víně postup přípravy receptu:

1

Sterilizované fazolky scedíme a necháme okapat. Připravíme těstíčko na obalování fazolek - do misky rozklepneme vejce, přidáme mouku, sůl, pepř a přilijeme víno, aby nám vzniklo středně husté těstíčko. Všechny suroviny dobře vidličkou ušleháme.

2

V pánvi rozpálíme olej. Fazolky obalujeme v připraveném těstíčku, pokládáme je na rozpálený olej a po obou stranách zprudka osmažíme. Osmažené fazolky necháme na papírové utěrce okapat.

3

Nakonec fazolky rozdělíme na talíře a s vhodnou přílohou podáváme.

Poznámka

K tomuto jídlu je vhodnou přílohou bramborová kaše. Na přípravu těstíčka můžeme použit pivo, anebo také mléko.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept