Engadinský dort - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Engadinský dort
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 51761 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
20 g | Citronová kůra |
125 g | Cukr krupice |
30 g | Cukr moučkový |
150 g | Máslo čerstvé |
350 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 g | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
Na náplň | |
---|---|
230 g | Cukr krupice |
20 ml | Med včelí |
230 g | Ořechy vlašské |
2 dl | Smetana 12% (konzumní) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 103,8mg |
Draslík | 100,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Cukr moučkový, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Cukr krupice, Med včelí, Ořechy vlašské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Engadinský dort postup přípravy receptu:
1 | Mouku, krupicový cukr a máslo zpracujeme rukama, přidáme vejce a žloutek, nastrouhanou citronovou kůru, sůl a vypracujeme hladké těsto. Ze dvou třetin těsta na vále vyválíme plát, kterým vyložíme dortovou formu až k okraji. |
2 | Na pánvi necháme nasucho zkaramelizovat cukr, zalijeme smetanou a povaříme pár minut. Vmícháme med a půlky ořechů, směs necháme trochu vychladnout a nalijeme na těsto. Přikryjeme plátem zbylého těsta, okraje přimáčkneme k sobě a povrch potřeme ušlehaným žloutkem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 30 minut. Po vychladnutí vyklopíme z formy a posypeme moučkovým cukrem. |