Recept

Dort z vlašských ořechů

  • Švýcarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 51764

Ingredience

20 g Citronová kůra
200 g Cukr moučkový
10 g Kypřicí prášek do pečiva
30 g Mouka polohrubá
70 g Mouka pšeničná hladká T 650
170 g Máslo čerstvé
20 ml Olej rostlinný
330 g Ořechy vlašské
5 ks Vejce slepičí
Na ozdobu
40 ml Citronová šťáva
200 g Cukr moučkový
50 g Ořechy vlašské
40 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 522 kcal
Kilojoule 2 184kJ
12% Sacharidy 45 g
49% Tuky 37 g
2% Sodík 36 mg
16% Bílkoviny 9 g

Dort z vlašských ořechů postup přípravy receptu:

1

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Máslo s cukrem třeme tak dlouho, až se cukr úplně rozpustí. Postupně přidáváme žloutky, mleté ořechy, citronovou kůru a hladkou mouku s kypřícím práškem. Vypracujeme těsto, do kterého nakonec opatrně vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Nalijeme do olejem vymazané a polohrubou moukou vysypané formy a pečeme v mírně vyhřáté troubě 50 minut.

2

Mezitím si připravíme citronovou polevu - ušleháme cukr, citronovou šťávu a vodu.

3

Hotový dort vyklopíme, potřeme citronovou polevou a na ni poklademe půlky ořechů.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept