Studená jablková polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Studená jablková polévka
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 51776 |
Kategorie: | Studené polévky |
Ingredience
1 cl | Citronová šťáva |
250 g | Cukr krupice |
6 ks | Jablka |
250 ml | Víno bílé |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
15% Kalorie 300 kcal
Kilojoule 1 254kJ
20% Sacharidy 71 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 8 mg
1% Bílkoviny 1 g
Uhlovodany | 71g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 246,5mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Jablka, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.

Studená jablková polévka postup přípravy receptu:
1 | Žlutá jablka (citronáče) oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na kousky a dáme spolu s cukrem, vodou, suchým bílým vínem rozvařit na kaši. Prolisujeme přes jemné síto, přidáme citronovou šťávu, dobře promícháme a dáme do ledničky. Podáváme v šálku dobře vychlazené. |
Poznámka
Před podáváním můžeme ozdobit šlehačkou.