Studená jahodová polévka se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 33 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Studená jahodová polévka se smetanou
Celkový čas: | 33 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 3 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 51777 |
Kategorie: | Studené polévky |
Ingredience
250 g | Cukr krupice |
500 g | Jahody zahradní |
125 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
250 ml | Víno červené |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 22,9mg |
Draslík | 181,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 49,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jahody zahradní, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Studená jahodová polévka se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Zralé zahradní jahody dobře opereme a necháme chvíli na sítu oschnout. Červené přírodní víno svaříme a necháme vychladnout. |
2 | Z jahod odstraníme stopky, nakrájíme je nadrobno a nakonec je prolisujeme. Přidáme cukr, vodu, svařené červené víno, důkladně promícháme a dáme do lednice. Před podáváním do dobře vychlazené ovocné polévky vmícháme smetanu. Servírujeme v šálcích. |