Zdravý recept

Sterilovaný pórek ve slaném nálevu

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 51784

Ingredience

1 kg Pórek
10 g Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

3% Kalorie 61 kcal
Kilojoule 255kJ
4% Sacharidy 14 g
0% Tuky 0 g
21% Sodík 412 mg
3% Bílkoviny 2 g

Sterilovaný pórek ve slaném nálevu postup přípravy receptu:

1

Použijeme mladé výhonky pórku. Očistíme a pokrájíme na kousky o délce cca 5 cm. Vložíme do vody a povaříme do změknutí. Poté vyjmeme, necháme vychladnout a rozdělíme do sklenic. Zalijeme vodou smíchanou se solí a zavíčkujeme.

2

Sklenice urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 100 °C sterilujeme po dobu 60 minut. Po dvou dnech sterilizaci zopakujeme, a to při teplotě 90 °C po dobu 20 minut. Uchováme na temném a studeném místě.

Poznámka

Čas vaření je bez doby mezi sterilizacemí, 2 dny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept