0
Vyzkoušej recept

Recept Kukuřičná polévka se smetanou Česko

Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor: DANAE
Hodnost: Jen se vezu (87%)
ID receptu: 51789

Ingredience

100 g Anglická slanina
1 ks Bobkový list
2 ks Brambory
200 g Kukuřice cukrová nakládaná
150 ml Mléko polotučné
1 hrst Pažitka
2 g Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
1 kávová lžička Smetana 33% (šlehačka)
2 g Sůl
2 g Tymián sušený
100 ml Voda pitná
2 l Vývar drůbeží
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie
795 kcal
Kilojoule 3 325kJ
6% Sacharidy
20g
31% Tuky
23g
23% Bílkoviny
13g
99% Sodík
2,0g
Uhlovodany 19g
Cholesterol 21,6mg
Draslík 387,1mg
Vláknina 5g
Vitamín A 503,9mg
Vitamín B6 0,2mg
Vitamín B12 0,0mg
Vitamín C 16,6mg
Vitamín E 0,1mg
Vápník 0,0mg
Železo 2,8mg
Kompletní hodnoty

Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.

Suroviny Anglická slanina, Bobkový list, Brambory, Kukuřice cukrová nakládaná, Pažitka, Sůl, Tymián sušený, Voda pitná, Česnek mají zadané všechny známé hodnoty.

Suroviny Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka), Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kukuřičná polévka se smetanou postup přípravy receptu:

1

Česnek utřeme, cibuli nasekáme najemno, slaninu nakrájíme nadrobno, brambory nakrájíme na malé kostky. Pažitku nasekáme nadrobno. Kousky slaniny vyškvaříme ve vlastní šťávě a odložíme na konečnou úpravu. Do tuku po slanině dáme nasekanou cibuli, utřený česnek, kousky celeru a tymián a ochutíme solí a pepřem. Vše zalijeme 100ml vody a krátce podusíme. P

2

otom přidáme nakrájené brambory, kukuřičná zrna, bobkový list a polévku zalijeme 2 litry kuřecího vývaru. Polévku vaříme, dokud brambory nezměknou, asi 20 minut.

3

Když jsou brambory měkké, polévku odstavíme z ohně, vyjmeme bobkový list, polévku zahustíme tak, že část brambor rozmačkáme, a do polévky přilijeme mléko a lžičku smetany a polévku prohřejeme. Kukuřičnou polévku podáváme horkou tak, že do talířů nasypeme orestovanou slaninu anasekanou pažitku.

Né, tento recept nemá fotku.
Přidej jí jako první a odměna je tvoje!

Komentáře a hodnocení

Přidat komentář

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

0
Vyzkoušej recept
blink grin love mad sad sick smartass smile sorry sunglasses surprised tongue
 
×

Přidávat recepty

mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

PŘIDAT NOVÝ RECEPT

 

Tipy z kuchařova rádce

Termoska od čaje aneb jak ji vyčistit

Už vás unavuje špína v termosce od čaje, kávy nebo jiného pití? Vložte do ní syrové brambory. Nechejte je v ní a uvidíte, že bude rázem čistá.

Zdroj vitamínu C

Neloupejte nové brambory, raději je vydrhněte kartáčkem. Bramborová slupka je plná vitamínu C.

Čistý nerezový dřez.

Nerezové dřezy můžeme vyčistit syrovým bramborem. Budou téměř jako nové.

Mohlo by Vás zajímat

Nejnovější recept

Mátový sirup

Autor: mikes

  • Počet porcí10 os.
  • Čas přípravy15 min
  • Čas vaření20 min
 
TOPlist