Zdravý recept

Rajčata sterilovaná ve slaném nálevu

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 51791

Ingredience

1 kg Rajčata
20 g Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

1% Kalorie 23 kcal
Kilojoule 94kJ
1% Sacharidy 5 g
0% Tuky 0 g
49% Sodík 980 mg
2% Bílkoviny 1 g

Rajčata sterilovaná ve slaném nálevu postup přípravy receptu:

1

Menší a tvrdší rajčata očistíme, omyjeme a rozdělíme do sklenic. Sůl rozmícháme ve vodě, necháme projít varem a vychladnout. Poté roztokem zalijeme rajčata a sklenice zavíčkujeme.

2

Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 20 minut do bodu varu, případně při teplotě 90 °C po dobu 30 minut. Ihned vyjmeme a po vychladnutí uložíme v temné a studené místnosti.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept