Jednoduchý recept

Rajčata sterilovaná v oleji

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 51793

Ingredience

2 ks Cibule
20 g Cukr krystal
0,5 kávová lžička Hořčičné semínko
1 ks Křen
2,5 dl Ocet kvasný lihový
0,5 dl Olej rostlinný
2 kg Rajčata
20 g Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 99 kcal
Kilojoule 413kJ
4% Sacharidy 13 g
6% Tuky 5 g
34% Sodík 672 mg
4% Bílkoviny 2 g

Rajčata sterilovaná v oleji postup přípravy receptu:

1

Použijeme menší, tvrdá rajčata. Očistíme je, omyjeme a rozdělíme do sklenic. Průběžně proložíme cibulí a křenem. Ve vodě rozmícháme ocet, cukr a sůl, přidáme hořčičné semínko a převaříme. Po vychladnutí roztokem zalijeme rajčata. Nakonec do každé sklenice přilijeme olej a zavíčkujeme.

2

Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 5 minut od bodu varu. Po vychladnutí uložíme v temné a studené místnosti.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept