Recept

Bažantí polévka s noky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 245 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 210 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 51799

Ingredience

1 ks Bažant obecný
50 g Celer bulvový
2 ks Cibule
0,5 l Mléko polotučné
260 g Mouka pšeničná hrubá
50 g Mrkev kořen
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Pepř černý celý
50 g Petržel kořen
100 g Sádlo škvařené
3 kávová lžička Sůl
5 ks Vejce slepičí
3,5 l Voda pitná
150 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

59% Kalorie 1,165 kcal
Kilojoule 4 875kJ
12% Sacharidy 43 g
108% Tuky 81 g
33% Sodík 651 mg
181% Bílkoviny 102 g

Bažantí polévka s noky postup přípravy receptu:

1

Bažanta dobře očistíme, omyjeme, rozčtvrtíme. Čtvrtky osolíme, vložíme na pekáč, zalijeme rozpuštěným sádlem, přidáme na větší kusy nakrájenou oloupanou kořenovou zeleninu a překrojenou neloupanou cibuli, přidáme celý pepř a vše necháme v troubě přibližně hodinu a půl opékat dozlatova. Pak přelijeme 1,5 litru studené vody, necháme krátce povařit, přendáme do hrnce a vše na mírném ohni vaříme ještě 2 hodiny. Ke konci vaření dáme do polévky uvařit umyté žampiony, které po 10 minutách vyjmeme a použijeme při přípravě noků.

2

Mléko s jednou lžičkou soli přivedeme do varu, postupně přisypáváme mouku, kterou vmícháme vařečkou. Ještě dvě minuty na plotně vypracováváme v hladké těsto. Pak jedno po druhém vmícháváme vejce. Uvařené žampiony, které jsme vyjmuli z polévky, nakrájíme nadrobno a zamícháme do těsta.

3

Ve větším kastrolu přivedeme k varu 2 l vody se lžičkou soli, lžící rychle zaváříme noky, vodu znova přivedeme k varu, Přiklopíme a stáhneme plamen na minimum. Noky necháme ve vodě 6 minut „táhnout“, pak je scedíme, omastíme máslem a uchováme v teple.

4

Hotovou polévku přecedíme, z masa vybereme kůži a kosti, čisté maso a kořenovou zeleninu nakrájíme a vrátíme do vývaru. Polévku, je-li třeba, ještě krátce zahřejeme, vložíme noky a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept