Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 51801

Ingredience

0,5 polévková lžíce Citronová kůra
80 g Cukr moučkový
42 g Droždí
80 g Džem višňový
200 ml Mléko plnotučné
500 g Mouka pšeničná hladká
100 g Máslo čerstvé
2 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
Na nádivku
100 g Hera
1 l Mléko polotučné
500 g Mák mletý
2 ks Vejce slepičí
Na drobenku
160 g Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
300 g Mouka polohrubá
200 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

88% Kalorie 1,735 kcal
Kilojoule 7 261kJ
51% Sacharidy 183 g
131% Tuky 98 g
20% Sodík 406 mg
75% Bílkoviny 42 g

Kynutý koláč s mákem postup přípravy receptu:

1

Do mouky, kterou prosejeme do mísy, uděláme důlek a nadrobíme do něj droždí, přidáme 1/2 lžíce cukru a přilijeme 2 lžíce vlažného mléka. Směs v důlku promícháme a necháme vykynout. Máslo rozpustíme, promícháme se zbylým mlékem a vejcem. K mouce po vykynutí droždí přidáme citronovou kůru, zbylý cukr, sůl a máslovou směs. Vše dobře promícháme a vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě vykynout.

2

V mezičase připravíme makovou náplň a máslovou drobenku. Na nádivku v hrnci svaříme a za stálého míchání v něm vaříme alespoň pět minut mletý mák, který dalších dvacet minut necháme v mléce nasáknout. Poté zbylé mléko slijeme a vmícháme rozšlehaná vejce a rozpuštěnou Heru a dobře promícháme.

3

Drobenku připravíme smícháním mouky, cukru a vanilkového cukru. Do směsi zapracujeme máslo tak, aby se hmota drobila.

4

Vykynuté těsto rozválíme na placku velikosti plechu, vložíme na plech s pečicím papírem a těsto propícháme vidličkou. Těsto potřeme džemem, makovou nádivkou a posypeme drobenkou. Zhruba 35 minut pečeme v mírně předehřáté troubě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept