Srnčí polévka Saint Hubert - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 245 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí polévka Saint Hubert
Celkový čas: | 245 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 210 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 51805 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
50 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Houby sušené |
0,5 kávová lžička | Jalovec |
1 kg | Kosti hovězí řídké |
1 polévková lžíce | Marmeláda rybízová |
80 g | Máslo čerstvé |
80 g | Mouka pšeničná hladká |
50 g | Mrkev kořen |
0,5 kávová lžička | Pepř černý celý |
50 g | Petržel kořen |
100 g | Sádlo škvařené |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
500 g | Srnčí maso |
100 ml | Víno šumivé (sekt) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 222,2mg |
Draslík | 803,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 227,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Pepř černý celý, Petržel kořen, Sádlo škvařené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Jalovec, Kosti hovězí řídké, Marmeláda rybízová, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen, Smetana 33% (šlehačka), Srnčí maso, Víno šumivé (sekt) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Srnčí polévka Saint Hubert postup přípravy receptu:
1 | Omyté (hovězí, drůbeží nebo zvěřinové) kosti přesekáme, vložíme na pekáč, zalijeme rozpuštěným sádlem, přidáme na větší kusy nakrájenou oloupanou kořenovou zeleninu a překrojenou neloupanou cibuli a vše necháme v troubě přibližně hodinu a půl opékat dozlatova. Pak přelijeme 1,5 litru studené vody, necháme krátce povařit, přendáme do hrnce, osolíme, přidáme koření, houby a maso a vše na mírném ohni vaříme ještě přibližně hodinu, dokud maso nezměkne. Hotovou polévku přecedíme. |
2 | V kastrole zatím připravíme z másla a mouky světlou jíšku, kterou zalijeme přecezeným vývarem, rozšleháme, přidáme zavařeninu a na kostičky nakrájenou zeleninu, uvařenou v polévce a dále vaříme. Po hodině do polévky přidáme na kostičky nakrájené maso. |
3 | Těsně před podáváním polévku zalijeme smetanou a suchým šampaňským a zamícháme. Dále již nevaříme. |