Recept

Srnčí polévka Saint Hubert

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 245 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 210 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 51805

Ingredience

2 ks Bobkový list
50 g Celer bulvový
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Houby sušené
0,5 kávová lžička Jalovec
1 kg Kosti hovězí řídké
1 polévková lžíce Marmeláda rybízová
80 g Mouka pšeničná hladká
50 g Mrkev kořen
80 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
50 g Petržel kořen
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
500 g Srnčí maso
100 g Sádlo škvařené
100 ml Víno šumivé (sekt)

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 975 kcal
Kilojoule 4 079kJ
5% Sacharidy 17 g
115% Tuky 86 g
34% Sodík 683 mg
127% Bílkoviny 71 g

Srnčí polévka Saint Hubert postup přípravy receptu:

1

Omyté (hovězí, drůbeží nebo zvěřinové) kosti přesekáme, vložíme na pekáč, zalijeme rozpuštěným sádlem, přidáme na větší kusy nakrájenou oloupanou kořenovou zeleninu a překrojenou neloupanou cibuli a vše necháme v troubě přibližně hodinu a půl opékat dozlatova. Pak přelijeme 1,5 litru studené vody, necháme krátce povařit, přendáme do hrnce, osolíme, přidáme koření, houby a maso a vše na mírném ohni vaříme ještě přibližně hodinu, dokud maso nezměkne. Hotovou polévku přecedíme.

2

V kastrole zatím připravíme z másla a mouky světlou jíšku, kterou zalijeme přecezeným vývarem, rozšleháme, přidáme zavařeninu a na kostičky nakrájenou zeleninu, uvařenou v polévce a dále vaříme. Po hodině do polévky přidáme na kostičky nakrájené maso.

3

Těsně před podáváním polévku zalijeme smetanou a suchým šampaňským a zamícháme. Dále již nevaříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept