Jablečný nákyp z Tulus
55 min.

Ingredience
- 60gramůMáslo čerstvé
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 3decilitryMléko plnotučné
- 3gramySůl
- 100gramůCukr krupice
- 80gramůCukr vanilka
- 3kusyVejce slepičí
- 600gramůJablka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
518 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
20 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
3 g
Cukr
40 g
Postup přípravy
- 1V rendlíku usmažíme z másla a mouky světlou jíšku, zředíme mlékem, osolíme a uvaříme do husté kaše. Do polovychladlé kaše vmícháme žloutky, cukr a 1 vanilkový cukr, nakonec zapracujeme tuhý sníh z bílků.
- 2Pekáč vymažeme lžící rozpuštěného másla, na dno rozprostřeme kaši a na ni v silné vrstvě plátky oloupaných jablek bez jader, posypeme druhým vanilkovým cukrem a dáme do středně vyhřáté trouby péct na 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.