Jablečný nákyp z Tulus - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablečný nákyp z Tulus
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 51809 |
Kategorie: | Nákypy |
Ingredience
100 g | Cukr krupice |
80 g | Cukr vanilka |
600 g | Jablka |
60 g | Máslo čerstvé |
3 dl | Mléko plnotučné |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 g | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 66g |
---|---|
Cholesterol | 209,5mg |
Draslík | 219,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 292,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,9mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 482,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jablka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Jablečný nákyp z Tulus postup přípravy receptu:
1 | V rendlíku usmažíme z másla a mouky světlou jíšku, zředíme mlékem, osolíme a uvaříme do husté kaše. Do polovychladlé kaše vmícháme žloutky, cukr a 1 vanilkový cukr, nakonec zapracujeme tuhý sníh z bílků. |
2 | Pekáč vymažeme lžící rozpuštěného másla, na dno rozprostřeme kaši a na ni v silné vrstvě plátky oloupaných jablek bez jader, posypeme druhým vanilkovým cukrem a dáme do středně vyhřáté trouby péct na 30 minut. |
Poznámka
1