Zvěřinová polévka svatý Hubert

170 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
204 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
8 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
942 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do 1,5 litru vařící vody s 1 lžičkou soli vložíme omyté maso, přidáme překrojenou neloupanou cibuli, mrkev, celer, petržel a kuličky jalovce.
  • 2
    Vaříme přibližně 1,5 hodiny, dokud maso nezměkne.
  • 3
    Podle průměru kastrolku vystřihneme kolečko z pečicího papíru nebo pergamenu, namastíme je máslem a položíme na dno.
  • 4
    Mléko, vejce, 1 lžičku soli a rajčatový protlak rozšleháme v hrníčku. Směs vlijeme do kastrolku, ten postavíme do pekáče s vodou, zakryjeme a necháme v troubě „táhnout“ 45 minut při teplotě 80 °C.
  • 5
    Hotovou vaječnou sedlinu vyklopíme na prkénko, necháme trochu vychladnout a nakrájíme na čtverečky nebo obdélníčky.
  • 6
    Polévku přecedíme, maso a kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky a vrátíme do vývaru. Přidáme připravenou vaječnou sedlinu a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.