Recept

Zvěřinová polévka svatý Hubert

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 170 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 140 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 51811

Ingredience

50 g Celer bulvový
1 ks Cibule
0,5 kávová lžička Jalovec
250 ml Mléko plnotučné
50 g Mrkev kořen
1 kávová lžička Máslo čerstvé
50 g Petržel kořen
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
600 g Srnčí maso
2 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí
2,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 204 kcal
Kilojoule 852kJ
2% Sacharidy 6 g
10% Tuky 8 g
19% Sodík 383 mg
50% Bílkoviny 28 g

Zvěřinová polévka svatý Hubert postup přípravy receptu:

1

Do 1,5 litru vařící vody s 1 lžičkou soli vložíme omyté maso, přidáme překrojenou neloupanou cibuli, mrkev, celer, petržel a kuličky jalovce.

2

Vaříme přibližně 1,5 hodiny, dokud maso nezměkne.

3

Podle průměru kastrolku vystřihneme kolečko z pečicího papíru nebo pergamenu, namastíme je máslem a položíme na dno.

4

Mléko, vejce, 1 lžičku soli a rajčatový protlak rozšleháme v hrníčku. Směs vlijeme do kastrolku, ten postavíme do pekáče s vodou, zakryjeme a necháme v troubě „táhnout“ 45 minut při teplotě 80 °C.

5

Hotovou vaječnou sedlinu vyklopíme na prkénko, necháme trochu vychladnout a nakrájíme na čtverečky nebo obdélníčky.

6

Polévku přecedíme, maso a kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky a vrátíme do vývaru. Přidáme připravenou vaječnou sedlinu a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept