Recept

Bernský meruňkový nákyp

  • Švýcarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 51819

Ingredience

20 g Citronová kůra
20 ml Citronová šťáva
100 g Cukr krupice
20 g Kypřicí prášek do pečiva
80 g Maizena - kukuřičný škrob
600 g Meruňky
30 g Máslo čerstvé
400 g Tvaroh jemný
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 467 kcal
Kilojoule 1 954kJ
18% Sacharidy 66 g
18% Tuky 14 g
3% Sodík 68 mg
45% Bílkoviny 25 g

Bernský meruňkový nákyp postup přípravy receptu:

1

Žloutky utřeme s tvarohem, cukrem, citronovou kůrou a šťávou do pěny. Přidáme maizenu a kypřící prášek, meruňky bez pecky nakrájené na čtvrtky. Nakonec zapracujeme tuhý sníh z bílků. Pekáč vymažeme bohatě máslem, naplníme tvarohovou hmotou a pečeme ve středně vyhřáté troubě 50 minut. Ozdobit můžeme jednotlivé porce plátky čerstvých meruněk.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept