Jednoduchý recept

Telecí pečeně pikantní

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 5182

Ingredience

1 ks Cibule
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 ks Okurky nakládané
50 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
1 kg Telecí kýta

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 288 kcal
Kilojoule 1 205kJ
2% Sacharidy 6 g
16% Tuky 12 g
84% Sodík 2 g
65% Bílkoviny 37 g

Telecí pečeně pikantní postup přípravy receptu:

1

Slaninu rozkrájíme na drobno, vyškvaříme a přidáme k ní na jemno pokrájenou cibuli a osmahneme ji. Přidáme větší část másla a osolené maso, které opečeme na obou stranách. Poté maso podlijeme trochou vývarem, přikryjeme a dusíme. Ke konci dušení maso odkryjeme a maso dopečeme do červena.

2

Mrkev očistíme a nakrájíme na tenké nudličky, okurky také nakrájíme na tenké nudličky a vše přidáme k masu 15 minut před koncem pečení.

3

Na závěr šťávu zahustíme druhou částí másla smíchaného s moukou a ještě krátce povaříme.

Poznámka

Namísto hřbetu můžeme použít telecí ledviny. Pečeme-li maso z telecí kýty či z plece, protkneme maso na proužky rozkrájenou slaninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept