Recept

Kuře grilované s bylinkovou marinádou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 51831

Ingredience

1 ks Cibule
800 g Kuře
1 kávová lžička Majoránka
100 ml Olej stolní
2 polévková lžíce Omáčka sojová - Tamari
1 kávová lžička Rozmarýn sušený
1 kávová lžička Tymián sušený
200 ml Víno bílé
4 stroužek Česnek
1 kávová lžička Šťáva citrónová

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 722 kcal
Kilojoule 3 022kJ
2% Sacharidy 7 g
74% Tuky 55 g
23% Sodík 464 mg
69% Bílkoviny 39 g

Kuře grilované s bylinkovou marinádou postup přípravy receptu:

1

Marináda: česnek utřeme, cibuli nasekáme nadrobno. Nasekanou cibuli i utřený česnek smícháme s bezlepkovou sójovou omáčkou Tamari, bílým vínem, tymiánem, majoránkou a rozmarýnem. Směs důkladně promícháme a necháme v lednici alespoň hodinu uležet. Před grilováním touto marinádou kuřecí porce polijeme a necháme okapat.

2

Příprava kuřete: kuře očistíme a naporcujeme. Jednotlivé porce kuřete ve větší ploché nádobě zalijeme připavenou marinádou, chvilku ponecháme a poté dáme okapat. Následně maso za stálého otáčení grilujeme a potíráme zbytkem připravené marinády. Kuře s marinádou podáváme horké se sezónní zeleninovou oblohou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept