Recept

Chodské ovocné knedlíky sypané mákem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 33 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 51841

Ingredience

100 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná
Těsto
300 g Brambory vařené ve slupce
1 dl Mléko polotučné
120 g Mouka pšeničná hrubá
0,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
1 kg Švestky
Na posypání
4 polévková lžíce Cukr moučkový
2 ks Cukr vanilka
8 polévková lžíce Mák - semena

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 739 kcal
Kilojoule 3 090kJ
26% Sacharidy 94 g
36% Tuky 27 g
27% Sodík 545 mg
27% Bílkoviny 15 g

Chodské ovocné knedlíky sypané mákem postup přípravy receptu:

1

Mák jemně pomeleme a smícháme s moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem. Nečervavé zralé švestky omyjeme v sítu pod tekoucí vodou a necháme okapat.

2

Ještě teplé uvařené brambory ve slupce oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle do mísy, přidáme rozehřáté máslo, mléko, sůl, vejce a hrubou mouku. Těsto v míse zpracujeme, dáme na pomoučený vál a znovu ho rukama uhněteme. Podle potřeby můžeme přidat mouku, protože se nesmí lepit. Vyválíme váleček o průměru asi 6 cm. Nakrájíme jej na dílky široké asi 2 cm. Do středu každého dílku vložíme švestku a dobře ji zabalíme.

3

V hrnci přivedeme k varu asi 2 litry vody s 1 lžičkou soli. Knedlíky opatrně vhazujeme do vroucí vody, promícháme, aby se nepřichytily ke dnu. Vaříme je asi 6-8 minut.

4

Uvařené knedlíky rozdělíme na talíře, posypeme připraveným mákem, každou porci polijeme rozpuštěným máslem a hned podáváme.

Poznámka

Na omaštění můžeme místo másla použít dobré domácí vyškvařené sádlo. Švestky můžeme nahradit například meruňkami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept