Recept

Tvarohový nákyp z rohlíků

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 51842

Ingredience

4,5 dl Mléko plnotučné
60 g Máslo čerstvé
12 ks Rohlíky bílé
3 dl Smetana 33% (šlehačka)
Tvarohová směs
3 polévková lžíce Brusinky
120 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
3 polévková lžíce Hrozinky
0,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
500 g Tvaroh konzumní
2 ks Vejce slepičí
Na vymazání mísy
50 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

68% Kalorie 1,350 kcal
Kilojoule 5 649kJ
35% Sacharidy 125 g
163% Tuky 122 g
2% Sodík 41 mg
79% Bílkoviny 45 g

Tvarohový nákyp z rohlíků postup přípravy receptu:

1

Rohlíky nakrájíme a plátky dáme do mísy, zalijeme smetanou a mlékem. Hrudkovitý tvaroh dáme do mísy. Přidáme k němu 2 žloutky, cukr, vanilkový cukr a smetanu. Tvaroh promícháme. Přimícháme omyté a okapané hrozinky a brusinky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a zapracujeme ho do tvarohu.

2

Zapékací mísu vytřeme máslem. Namočené rohlíky rozdělíme na 3 díly. Umíchaný tvaroh rozdělíme na 2 poloviny. Do mísy poklademe první díl rohlíků, na ně navrstvíme a uhladíme polovinu tvarohu. Na tvaroh poklademe vrstvu rohlíků, na ni rozetřeme druhou polovinu tvarohu a nákyp zakončíme vrstvou rohlíků, na kterou poklademe plátky másla (60 g).

3

Nákyp dáme do předehřáté trouby. Pečeme přibližně 30 minut při 200 °C dozlatova. Upečený nákyp podáváme teplý.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept