Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 82 minut
Doba přípravy: 70 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 51846

Ingredience

800 g Filé rybí
1 polévková lžíce Med včelí
3 polévková lžíce Omáčka sójová
2 kávová lžička Sezam - semena
1 polévková lžíce Sherry brandy
0,5 kávová lžička Zázvor celý
1 stroužek Česnek
8 g Řeřicha

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 217 kcal
Kilojoule 908kJ
2% Sacharidy 6 g
3% Tuky 2 g
0% Sodík 2 mg
151% Bílkoviny 85 g

Ryba v omáčce teriyaki postup přípravy receptu:

1

Připravíme 4 velké filety z bílé ryby, nastrouháme půl lžičky čerstvého zázvoru a prolisujeme stroužek česneku.

2

Potom v misce vyšleháme med, suché sherry, sladkou sojovou omáčku se zázvorem a česnekem na na teriyaki marinádu.

3

Do mělké mísy rozložíme rybí filety, přelijeme marinádou a přikryté necháme hodinu marinovat. Mezitím v suché pánvi na mírném ohni za stálého míchání dozlatova opražíme sezamová semínka.

4

Po hodině rybu vyjmeme z marinády na gril a opékáme z každé strany 2-3 minuty, při grilování ji potíráme marinádou.

5

Grilovanou rybu přendáme na talíř a přelijeme zbylou marinádou.

6

Servírujeme ji posypanou opraženými sezamovými semínky a ozdobenou snítkou řeřichy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept