Recept

Kávové řezy s rumovým krémem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 51856

Ingredience

50 g Cukr moučkový
1 ks Kypřicí prášek do pečiva
5 g Káva instantní
200 g Mouka polohrubá
40 g Mouka pšeničná hrubá
30 ml Olej rostlinný
100 g Ořechy vlašské
4 ks Vejce slepičí
120 ml Voda pitná
Na krém
250 g Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
500 ml Mléko plnotučné
60 g Mouka pšeničná hladká
300 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Rum
2 ks Vaječný žloutek slepičí
Na polevu
80 g Cukr moučkový
2 polévková lžíce Kakao
2 polévková lžíce Mléko plnotučné
80 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Solamyl

Nutriční hodnoty jedné porce

61% Kalorie 1,212 kcal
Kilojoule 5 070kJ
31% Sacharidy 113 g
105% Tuky 79 g
3% Sodík 64 mg
33% Bílkoviny 19 g

Kávové řezy s rumovým krémem postup přípravy receptu:

1

Kávu přelijeme vroucí vodou a necháme vychladnout. V míse utřeme do pěny žloutky s cukrem, přilijeme kávu, strouhané ořechy a mouku s kypřicím práškem. Na závěr lehce vmícháme pevný sníh z bílků. Těsto vlijeme na plech, který jsme vytřeli olejem a vysypali hrubou moukou. V předehřáté troubě pečeme zhruba 15 minut.

2

V mezičase připravíme krém. Z mléka a mouky svaříme za stálého míchání hladkou kaši, kterou necháme vychladnout. Máslo utřeme s cukrem, po částech přidáme žloutky a vanilkový cukr. Dobře utřeme a vmícháme rum. Mléčnou kaši po částech vmícháme do máslové směsi, umícháme do hladkého krému.

3

Vychladlé těsto potřeme připraveným krémem, necháme dobře ztuhnout a přelijeme polevou.

4

Polevu připravíme smícháním mléka se škrobem, přimícháním kakaa, cukru a másla. Ve vodní lázni směs zahříváme a dobře mícháme, aby vznikla hladká poleva.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept