Recept

Medové řezy s karamelovým krémem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 51858

Ingredience

150 g Cukr moučkový
4 polévková lžíce Med včelí
500 g Mouka pšeničná hladká
40 g Mouka pšeničná hrubá
50 g Máslo čerstvé
30 ml Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Soda jedlá
2 ks Vejce slepičí
Na krém
100 g Cukr krupice
150 g Cukr moučkový
300 ml Mléko plnotučné
30 g Mouka polohrubá
150 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 975 kcal
Kilojoule 4 078kJ
41% Sacharidy 149 g
50% Tuky 37 g
4% Sodík 74 mg
26% Bílkoviny 14 g

Medové řezy s karamelovým krémem postup přípravy receptu:

1

Mouku prosejeme na vál s jedlou sodou a cukrem, přidáme vejce, změklé máslo a tekutý med (je-li třeba, přidáme vodu). Vypracujeme hladké kompaktní těsto, které rozdělíme na tři díly. Z těsta vyválíme tři placky a vložíme na plechy vyložené pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě zhruba 15 minut.

2

V mezičase připravíme krém. V rendlíku rozehřejeme krupicový cukr s vodou na tmavý karamel, vmícháme polovinu mléka a za stálého míchání vaříme na mírném plameni. Pomalu do karamelu zašleháme druhý díl mléka, v kterém jsme rozmíchali mouku. Vaříme za stálého míchání, až krém zhoustne. Do vychladlého krému po částech vmícháme máslo a moučkový cukr.

3

Vychladlé pláty potřeme krémem, spojíme, zatížíme a necháme ztuhnout. Podáváme rozkrájené na řezy a posypané moučkovým cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept