Jednoduchý recept

Salát z čekanky a rajčat

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 51863

Ingredience

4 ks Cibulka jarní
50 g Olivy černé
4 ks Rajčata
1 l Voda pitná
3 ks Čekanka
Na zálivku
20 g Bazalka
2 polévková lžíce Ocet vinný
5 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Sůl
0,5 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 114 kcal
Kilojoule 476kJ
2% Sacharidy 7 g
13% Tuky 10 g
9% Sodík 186 mg
3% Bílkoviny 2 g

Salát z čekanky a rajčat postup přípravy receptu:

1

Čekankové puky omyjeme a odlámeme z nich zvadlé listy. Čekanku pokrájíme na nudličky široké asi 1 centimetr.

2

V hrnci přivedeme k varu vodu a spaříme rajčata. Oloupeme z nich slupku. Rozkrojíme na poloviny a vybereme semínka. Rajčatovou dužinu rozkrájíme na kostičky. Jarní cibulky omyjeme, oloupeme a pokrájíme na tenká kolečka, včetně větší části čerstvé zelené natě. Čekankové nudličky, cibulová kolečka a rajčatové kostičky vložíme do misky a promícháme. Vypeckujeme olivy a přidáme do misky, opět promícháme.

3

V menší misce připravíme zálivku. Vlijeme do ní vinný ocet a olivový olej. Česnek oloupeme, na prkénku rozetřeme a přidáme do zálivky. Přisypeme sůl. Zalijeme zálivkou čekankovou směs a promícháme. Nakonec nadrobno nasekáme bazalku a salát s ní posypeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept