Grilovaná čekanka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 14 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaná čekanka
Celkový čas: | 14 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 4 minut |
Autor: | Jamie Oliver |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 51866 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
40 ml | Balsamico ocet |
400 g | Čekanka |
2 stroužek | Česnek |
80 g | Olej olivový extra panenský |
2 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
20 g | Rozmarýn čerstvý |
8 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 313,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Čekanka, Česnek, Rozmarýn čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Grilovaná čekanka postup přípravy receptu:
1 | Česnek prolisujeme, vložíme do mísy, přidáme ocet, olej, sůl, pepř, posekaný rozmarýn a důkladně promícháme. Čekanku rozebereme na jednotlivé listy, každý list lehce ogrilujeme na grilu nebo v grilovací pánvi z obou stran, ještě teplé listy naházíme do mísy a promícháme s marinádou tak, aby listy byly úplně obalené. Posypeme posekanou petrželkou a podáváme jako přílohu k masu. |