Pečená divoká kachna pro celiatiky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená divoká kachna pro celiatiky
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 51887 |
Ingredience
1 kg | Kachna divoká |
3 kávová lžička | Kmín drcený |
5 g | Sůl |
0,4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 154,0mg |
Draslík | 611,2mg |
Vláknina | 882,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín drcený, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachna divoká nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená divoká kachna pro celiatiky postup přípravy receptu:
1 | Kachnu důkladně propláchneme pod tekoucí vodou, osolíme ji a pokmínujeme, přilijeme vodu, přiklopíme pokličkou a dáme péct do mírně vyhřáté trouby. Během pečení podléváme výpekem a vodou. Před dopečením pokličku odložíme a pečeme dozlatova.Pečené kachní maso servírujeme teplé. |
Poznámka
Nejvhodnější přílohou jsou bezlepkové knedlíky a vařené zelí.