Jednoduchý recept

Sterilovaný salát z čerstvých rajčat

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 51895

Ingredience

10 g Cukr krystal
5 dl Ocet kvasný lihový
1 kg Rajčata
10 g Sůl
7,5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

3% Kalorie 58 kcal
Kilojoule 241kJ
2% Sacharidy 8 g
1% Tuky 0 g
33% Sodík 659 mg
3% Bílkoviny 1 g

Sterilovaný salát z čerstvých rajčat postup přípravy receptu:

1

Tvrdší červená rajčata očistíme, důkladně omyjeme a krátce spaříme vroucí vodou. Po vyjmutí oloupeme, nakrájíme na kolečka, odstraníme semínka a rozdělíme do sklenic.

2

Cukr, sůl a ocet rozmícháme ve vodě, převaříme, necháme vychladnout a poté roztokem zalijeme rajčata. Sklenice zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 3 minut od bodu varu. Vyjmeme a uložíme na temném a studeném místě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept