Jednoduchý recept

Čalamáda z čerstvé zeleniny

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 51897

Ingredience

1 ks Cibule
2 ks Mrkev kořen
3 ks Okurky
500 g Paprika zelená
500 g Rajčata zelená
1 špetka Sůl
0,5 ks Zelí hlávkové bílé
Nálev
50 g Cukr krystal
4 dl Ocet vinný červený
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
20 g Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 153 kcal
Kilojoule 639kJ
9% Sacharidy 32 g
154% Tuky 116 g
69% Sodík 1 g
8% Bílkoviny 5 g

Čalamáda z čerstvé zeleniny postup přípravy receptu:

1

Zelenou papriku omyjeme, očistíme, odstraníme semínka, pokrájíme na tenké nudličky a vložíme do mísy. Zelená rajčata opláchneme, nakrájíme na kolečka a přisypeme k paprikám. Přidáme očištěnou, omytou a na kolečka nakrájenou cibuli a pokrájené okurky a mrkev. Nakonec přisypeme na nudličky nakrouhané zelí. Směs ochutíme solí, promícháme a necháme odležet.

2

Mezitím povaříme vodu s cukrem, octem, solí a kuličkami pepře. Do vroucího roztoku namočíme připravenou zeleninu. Po chvíli vyjmeme a ihned rozdělíme do sklenic. Nálev znovu převaříme a horkým zalijeme zeleninu. Po vychladnutí převážeme dvojitým celofánem a uložíme na temném a studeném místě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept