Jednoduchý recept

Lečo z čerstvé zeleniny

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Lečo z čerstvé zeleniny 5 1
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 51898

Ingredience

1 ks Cibule
500 g Paprika zelená
500 g Rajčata
100 g Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 188 kcal
Kilojoule 787kJ
2% Sacharidy 9 g
23% Tuky 17 g
7% Sodík 141 mg
3% Bílkoviny 2 g

Lečo z čerstvé zeleniny postup přípravy receptu:

1

Papriku očistíme, omyjeme, odstraníme semínka a nakrájíme na nudličky. Rajčata opláchneme, oloupeme a pokrájíme na kolečka. Očištěnou cibuli nasekáme nadrobno.

2

Sádlo rozehřejeme v kastrolu, přidáme cibuli a krátce podusíme. Poté přisypeme papriku a dusíme do poloměkka. Nakonec přidáme rajčata, ochutíme solí a udusíme doměkka.

3

Horkou směs ihned rozdělíme do sklenic a zavíčkujeme. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 15 minut od bodu varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.

Komentáře a hodnocení

 
světluška
Lečo z čerstvé zeleniny
Lečo u nás milujeme. Každý rok zavařuji a později přidávám i k masu, do těstovin nebo na topinky. Vždy si ho přibalíme sebou na dovču pod stan nebo na vodu. Tam nesmí chybět smile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept