Bulharský džuveč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bulharský džuveč
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 5190 |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
10 ks | Brambory |
6 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1 ks | Cuketa |
150 g | Fazolové lusky zelené |
600 g | Hovězí maso přední |
400 ml | Hovězí vývar základní |
1 špetka | Kmín celý |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce | Petržel |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 špetka | Provensálské koření |
3 ks | Rajčata |
2 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 98,8mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 913,9mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,7mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Česnek, Cibule, Cuketa, Fazolové lusky zelené, Hovězí maso přední, Hovězí vývar základní, Kmín celý, Paprika mletá sladká, Rajčata, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Protlak rajčatový, Provensálské koření mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Petržel nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Bulharský džuveč postup přípravy receptu:
1 | Osmažíme nakrájenou cibuli na sádle, nakrájené maso, přidáme česnek a sladkou papriku, sůl a ostatní koření. |
2 | Zalijeme vývarem a dusíme. Když je maso měkké, přidáme brambory nakrájené na kousky, rajčata a papriky, fazolové lusky a tolik vývaru, aby po dovaření zbyla šťáva. |
3 | Posypeme čerstvou petrželkou. |