Recept

Marinovaný bůček s uzeným kolenem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 51904

Ingredience

400 g Vepřové koleno uzené
700 g Vepřový bok
4 dl Voda pitná
Marináda
2 polévková lžíce Koření Steak 7 pepřů
0,5 dl Olej slunečnicový
0,5 polévková lžíce Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 880 kcal
Kilojoule 3 683kJ
0% Sacharidy 0 g
115% Tuky 86 g
14% Sodík 281 mg
40% Bílkoviny 22 g

Marinovaný bůček s uzeným kolenem postup přípravy receptu:

1

Připravíme si nejdříve marinádu: do rendlíku dáme koření na steaky a sůl. Přidáme k němu olej a za stálého míchání marinádu přivedeme k varu.

2

Omytý a osušený vepřový bok pokrájíme na kousky a dáme je do mísy. Z vykostěného omytého a osušeného kolena odřežeme tučné části - ty nepoužijeme. Ostatní uzené maso nakrájíme na kousky a přidáme ho k nakrájenému vepřovému boku. Přidáme marinádu, maso dobře promícháme a zakryté odložíme na 12 hodin do chladničky.

3

Druhý dem maso dáme do pekáčku. Přilijeme k němu vodu a pečeme přibližně 1 hodinu. Maso během pečení obracíme a poléváme výpekem. Upečené měkké maso má zlatočervenou kůrku. Podáváme ho horké i studené.

Poznámka

K marinovanému masu podáváme houskový nebo bramborový knedlík spolu s kysaným nebo sladkým dušeným zelím.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept