Jednoduchý recept

Rebarbora naložená v cukru s citronem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 51905

Ingredience

1 ks Citrony
1,5 kg Cukr krupice
3 kg Reveň (Rebarbora)

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 215 kcal
Kilojoule 900kJ
15% Sacharidy 55 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 5 mg
2% Bílkoviny 1 g

Rebarbora naložená v cukru s citronem postup přípravy receptu:

1

Rebarboru omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Zasypeme cukrem a krátce povaříme. Vyjmeme a po vychladnutí rozdělíme do sklenic.

2

Zbylý roztok promícháme se šťávou vymačkanou z citronu, nastrouhanou citronovou kůrou a zalijeme jim rebarboru.

3

Sklenice zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 90 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Vyjmeme a po vychladnutí uložíme v temné a studené místnosti.

Poznámka

Sterilovat můžeme také po dobu 10 minut od bodu varu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept