Avokádový salát s podávaný s krevetami a cibulí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Avokádový salát s podávaný s krevetami a cibulí
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 51910 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
Na salát | |
---|---|
2 ks | Avokádo |
120 g | Krevety tygří - loupané |
20 g | Pažitka |
1 ks | Šalotka |
Na zálivku | |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 31,5mg |
Draslík | 646,7mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,8mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Avokádo, Pažitka, Šalotka, Citronová šťáva, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Avokádový salát s podávaný s krevetami a cibulí postup přípravy receptu:
1 | Avokáda omyjeme, rozřízneme na polovinu a vyndáme z nich pecku. Oloupeme slupku. Pak všechny poloviny avokáda pokrájíme podélně na tenké plátky, které naskládáme do talířů. Šalotku oloupeme a posekáme najemno a avokádo jí posypeme. Nadrobno nasekáme pažitku a na malé kousky rozkrájíme krevety, obojím zasypeme plátky avokáda. |
2 | Přichystáme si zálivku. V misce smícháme citronovou šťávu a olej, osolíme a opepříme a zalijeme směsí avokádo s krevetami a cibulí. Necháme alespoň půl hodiny v chladu odležet, pak podáváme. |