Recept

Hovězí sekaná s ovesnými vločkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 51914

Ingredience

1 ks Cibule
2 kávová lžička Citronová kůra
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 ks Cuketa
500 g Hovězí libové
0,5 kávová lžička Majoránka
3 polévková lžíce Mléko zahuštěné neslazené
50 g Ovesné vločky
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
80 g Rozinky tmavé
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 206 kcal
Kilojoule 860kJ
5% Sacharidy 17 g
7% Tuky 6 g
3% Sodík 64 mg
39% Bílkoviny 22 g

Hovězí sekaná s ovesnými vločkami postup přípravy receptu:

1

Umeleme půl kg libového předního hovězího masa, nastrouháme středně velkou cuketu, oloupeme a ustrouháme cibuli, nasekáme petrželku, umeleme pepř a ušleháme vejce.

2

V míse smícháme mleté maso s nastrouhanou cuketou, cibulí, ušlehaným vejcem a citrónovou šťávou, přidáme ovesné vločky, petrželku, pepř, majoránku, rozinky a citrónovou kůru, přilijeme neslazené nízkotučné kondenzované mléko a vše důkladně promícháme.

3

Promíchanou směsí naplníme formu o rozměrech 25x10 cm a vložíme do trouby předehřáté na 180 °C. Při této teplotě pečeme sekanou 35-40 minut, potom ji vyklopíme a necháme 5 minut odpočinout.

4

Potom sekanou naporcujeme a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept