Recept

Jehněčí kotlety na drceném pepři

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 51919

Ingredience

2 kávová lžička Brandy
2 polévková lžíce Hořčice Dijonská
8 ks Jehněčí kotlety
1 polévková lžíce Mléko zahuštěné neslazené
1 polévková lžíce Olej olivový
2 kávová lžička Pažitka
2 polévková lžíce Pepř černý celý
1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 457 kcal
Kilojoule 1 912kJ
1% Sacharidy 2 g
42% Tuky 32 g
6% Sodík 127 mg
67% Bílkoviny 38 g

Jehněčí kotlety na drceném pepři postup přípravy receptu:

1

Jehněčí kotlety očistíme, zbavíme tuku, ostrým nožem z nich uvolníme kost a lehce hranou dlaně naklepeme. Nahrubo nadrtíme kuličky pepře a nadrobno nasekáme pažitku.

2

Kotlety po obou stranách potřeme hořčicí a do masa vtlačíme nadrcený pepř.

3

Na velké pánvi rozehřejeme olej a kotlety v něm opečeme z každé strany 4-5 minut a opečené je odložíme do tepla. V malé misce smícháme brandy, worcesterskou omáčku a nízkotučné neslazené kondenzované mléko s pažitkou. Směs vlijeme na pánev s vypečenou šťávou a omáčku za stálého míchání rychle zahřejeme.

4

Kotlety rozdělíme na talíře a servírujeme přelité omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept