Jednoduchý recept

Bucatini se sýrovou omáčkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 5192

Ingredience

1 ks Celer řapíkatý
20 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
315 ml Smetana 12% (konzumní)
200 g Sýr Gorgonzola
250 g Sýr Ricotta
1 kávová lžička Sůl
375 g Těstoviny Bucatini
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 527 kcal
Kilojoule 2 205kJ
14% Sacharidy 50 g
22% Tuky 16 g
34% Sodík 688 mg
40% Bílkoviny 23 g

Bucatini se sýrovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme. Mezitím nakrájíme gorgonzolu na kostičky, řapík celeru nakrájíme a orestujeme na rozehřátém másle cca 2min. Přidáme smetanu, gorgonzolu, rozšlehanou ricottu a ochutíme solí a pepřem. Omáčku přivedeme k varu a za stálého míchání cca 1min provaříme.

2

Poté nalijeme na těstoviny,promícháme a ihned podáváme.

Poznámka

Bucatini-tenké duté nudle

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept